Volledig scherm

Zomerconcerten in Grote Kerk Zwolle

ZWOLLE - De Grote Kerk in Zwolle heeft voor de maanden juli en augustus een speciaal programma samengesteld met orgelconcerten.

Het eerste concert wordt dinsdag 12 juli gegeven door Jan Luth. Een week later bespeelt Leonore Lub om 20.00 uur het Schnitgerorgel. Donderdag 21 juli geeft de Italiaanse organist Manuel Tomadin een concert. Zaterdag 23 juli is het tijd voor de Haarlemse zomeracademie. Van 10.00 tot 12.00 uur worden er presentaties gegeven over het orgel. De dag wordt afgesloten met een orgelconcert van Toon Hagen. De zomeracademie is gratis toegankelijk. Kaarten voor de andere concerten kosten 10 euro en zijn te bestellen via www.grotekerkzwolle.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.