Volledig scherm
Zorginstelling Het Baken in Elburg kan twee kwetsbare ouderen opvangen in een speciale kamer. © Naomi Venus

Zorginstelling in Elburg biedt twee crisisbedden voor kwetsbare ouderen aan

ELBURG - De locatie De Voord van zorginstelling Het Baken in Elburg biedt voortaan twee crisisbedden voor kwetsbare ouderen aan.

Wie tijdelijke opvang nodig heeft, bijvoorbeeld omdat thuiswonen even niet meer gaat, kan in een speciale kamer voor twee personen terecht. Het Baken merkt dat de vraag naar tijdelijke opvang groter wordt, vooral wanneer de thuissituatie plots verandert, zoals bij het overlijden van een partner. Artsen in de regio kunnen ouderen doorverwijzen naar de speciale kamer van de Elburger zorginstelling.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.