Volledig scherm

Zutphen Energie groenste leverancier van Nederland

ZUTPHEN - De Duurzame Energie Unie is wederom verkozen tot de groenste energieleverancier van Nederland. Zutphen Energie is een van de 28 lokale duurzame energiebedrijven die aangesloten is bij de coöperatie Duurzame Energie Unie.


In het onafhankelijke onderzoek van de Consumentenbond, Natuur & Milieu, Greenpeace en Wise kreeg deze coöperatie, waarvan de leden zelf duurzame energie produceren, een 10. Voor het onderzoek werden 34 stroomleveranciers in augustus en september 2016 onderzocht.
Zutphen Energie werkt, net als de andere lokale energiebedrijven, actief aan het realiseren van duurzame energieproducten, zoals het plaatsen van windmolens of het realiseren van zonnepanelen op scholen, velden en kerken.
Consumenten kunnen direct, via de site van het lokale energiebedrijf of van de Duurzame Energie Unie, duurzame energie afnemen van het lokale energiebedrijf uit hun regio.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.