Volledig scherm

Zutphen zoekt nieuw stadsdichter

ZUTPHEN - Op Gedichtendag, donderdag 26 januari 2017, wordt in de Buitensociëteit de opvolger van stadsdichter Anna Wiersma bekend gemaakt. De Stichting Dichter bij Zutphen roept kandidaten op zich te melden.

Gezocht wordt een dichter met een eigen stijl en invalshoek die kan dichten op niveau en in staat en bereid is om bij verschillende gelegenheden voor te dragen uit eigen werk. De stadsdichter ontvangt voor het werk een honorarium. Het reglement stelt dat de dichter regelmatig verblijft in de gemeente Zutphen en zich betrokken voelt bij de Zutphense en Warnsveldse samenleving. Kandidaten voor de functie kunnen zich melden tot 7 november. De precieze voorwaarden en het regelment zijn te vinden op: dichterbijzutphen.nl onder de knop ‘stichting’ - ‘reglement’.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.