Volledig scherm
© Sportfoto Photoagency

Zutphense wielrenner Vrielink naar Kanjers voor Kanjers

ZUTPHEN Yannick Vrielink uit Zutphen rijdt volgend seizoen voor het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam, een team waarin talenten uit Oost-Nederland de kans krijgen de top- en clubcompetitie van de KNWU en Olympia’s Tour te rijden.

Vrielink, districtskampioen veldrijden bij de beloften, blijft in het veld actief voor ZZPR.nl-HanClean. Deze winter rijdt hij in zijn nieuwe categorie -23 een voornamelijk nationaal programma. Vorige winter werd hij als junior vier keer geselecteerd voor de wereldbeker.

Vrielink wil in zijn eerste wegseizoen bij de beloften vooral ervaring opdoen. ,,Vooral in de finales zal ik meer koersinzicht nodig hebben. Uiteindelijk is het mijn doel door te stromen naar een continentale formatie.”

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.