Volledig scherm

Zwartewaterland houdt woningbehoefteonderzoek

ZWARTEWATERLAND - In opdracht van de gemeente Zwartewaterland en woningcorporatie Wetland Wonen wordt de komende periode een woningbehoefteonderzoek gedaan.

De resultaten van het onderzoek worden gebruikt bij het opstellen van een nieuwe woonvisie voor de gemeente Zwartewaterland. Bij vierduizend inwoners is een brief op de mat gevallen met de uitnodiging mee te doen aan het onderzoek in de vorm van een enquête. Het invullen van de vragenlijst kost een paar minuten. Wie geen brief heeft ontvangen maar wel mee wil doen kan de vragenlijst online invullen. Het adres is https://s.chkmkt.com/zwartewaterland. Voor een papieren versie van de enquête kan contact opgenomen worden met de gemeente Zwartewaterland via 038 385 3000. De enquête loopt tot 18 juli 2016. Vervolgens gaat Atrivé aan de slag met de analyse. In de loop van het najaar vinden bijeenkomsten voor de woonvisie plaats. De woonvisie gaat onder meer over het huidige aantal woningen, maar ook hoeveel nieuwbouw er nog gewenst is. Is er genoeg huisvesting voor ouderen die zorg nodig hebben en hoe staat het met de voorzieningen. De nieuwe woonvisie is in het eerste kwartaal van 2017 klaar en wordt dan openbaar gemaakt.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.