Volledig scherm

Zwemvangnet in Zwolle maakt zwemlessen mogelijk voor alle kinderen

ZWOLLE - Het is belangrijk dat kinderen goed kunnen zwemmen. Niet alleen voor hun eigen veiligheid, maar ook om te kunnen spelen en sporten.

Om ervoor te zorgen dat alle kinderen in Zwolle goed leren zwemmen, is de gemeente Zwolle het zwemvangnet gestart. Zo kunnen ook kinderen van ouders met een laag inkomen zwemles volgen. Het zwemvangnet is een regeling van de gemeente, waardoor kinderen van 7 tot en met 12 jaar gratis hun zwemdiploma A en/of B kunnen halen. Hun ouders moeten dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. De zwemlessen worden gegeven in het zwembad van 'On Campus' bij hogeschool Windesheim in Zwolle.

Het zwemvangnet is voor ouders met een laag inkomen, een klein pensioen of een uitkering. Dat hoeft niet per se een minimuminkomen te zijn. Ouders kunnen het zwemvangnet aanvragen wanneer hun inkomen niet hoger is dan 110 procent van de bijstandsnorm. Daarnaast mag de betreffende zoon of dochter nog geen zwemdiploma A, B of een soortgelijk diploma hebben. Het aanvraagformulier voor het zwemvangnet is te vinden op www.sportservicezwolle.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.