Volledig scherm

Zwolle doet mee aan wereldwijde WalkForFreedom

ZWOLLE - Zwolle doet zaterdag 15 oktober opnieuw mee aan de WalkForFreedom. Dit is een wereldwijd evenement om mensenhandel en (moderne) slavernij op de agenda te zetten en bewustwording te creëren.

Van deelnemers wordt verwacht dat zij zwarte kleding dragen. Daarnaast plakken zij een stuk tape op hun mond om zo de 27 miljoen slaven wereldwijd te representeren. Er wordt tijdens de wandeling informatie uitgedeeld aan toeschouwers. De WalkForFreedom vertrekt omstreeks 12.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Rieteweg 12 in Zwolle een heeft een lengte van 5 kilometer. ​

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.