Volledig scherm

Zwolle krijgt Ontmoetingshuis voor Moderne Devotie

ZWOLLE - In Zwolle wordt de komende maanden een start gemaakt met het vormgeven en aankleden van een Ontmoetingshuis voor Moderne Devotie.

In dit huis staan met name de Moderne Devotie en Thomas a Kempis centraal. Het Ontmoetingshuis gaat samenwerken met andere partijen in de stad die raakvlakken hebben met de Moderne Devotie. Het kernteam wil op deze manier een plek van ontmoeting creëren waar de gedachten, wijsheden, normen, waarden en methode van de vroegere broeders en zusters opnieuw kunnen worden uitgeprobeerd.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.