Volledig scherm

ZwolleDoet! en Travers Welzijn Zwolle zoeken steunouders voor project

ZWOLLE - ZwolleDoet! en Travers Welzijn voeren in Zwolle gezamenlijk het project Steunouder uit. Hiervoor krijgen zij financiële steun van de gemeente Zwolle.

Voor het verlenen van steunouderschap worden vrijwilligers gezocht. Stellen met of zonder kinderen, alleenstaanden of mensen van wie de eigen kinderen al het huis uit zijn, kunnen zich aanmelden. Ouders kunnen soms (tijdelijk) een steuntje in de rug gebruiken bij de verzorging en opvoeding van hun kind. Steunouders bieden die hulp door het kind één of meerdere dagdelen per week op te vangen. Zo kan de ouder van het kind energie opdoen en andere zaken regelen. De inzet van de steunouder kan van korte of lange duur zijn. Dit hangt af van de behoefte van het kind en de ouder.

De kinderen zijn tussen de 0 en 18 jaar oud en komen uit kwetsbare gezinnen die geen beroep kunnen doen op een eigen netwerk. Steunouders zijn voor de kinderen een soort tante, oom, opa of oma. Het kind blijft bij de ouder wonen en de ouder behoudt de regie over de opvoeding. Op die manier voorkomt steunouderschap de inzet van hulpverlening. Steunouders krijgen begeleiding van Travers Welzijn en ZwolleDoet! en volgen eerst een tweedelige training. Meer informatie bij Monic Diks via 038-4225200.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.