Volledig scherm
Olympisch kampioen Anna van der Breggen poseert met haar gouden plak in het atletendorp op de Olympische Spelen. © ANP

Zwolse Anna van der Breggen wint brons in tijdrit

HASSELT/ZWOLLE - Anna van der Breggen heeft een bronzen medaille gewonnen op de Olympisch tijdrit. Na de gouden medaille van afgelopen zondag betekent dit de tweede medaille voor de inwoonster van Zwolle.

De winnares van de wegwedstrijd kwam in de tijdrit na 44:37;80 over de finish in Rio de Janeiro. De Amerikaanse Kristin Armstrong ging er met het goud vandoor in 44:26;42. De Russische Olga Zabelinskaya pakte het zilver in 44:31;97

Hard fietsen
Voor aanvang van de tijdrit liet de geboren Hasselter nog weten dat ze een prestatie wilde neerzetten in de tijdrit. ,,Tijdrijden is gewoon zo hard mogelijk fietsen. En dat was in de wegwedstrijd eigenlijk ook het geval. Dat ligt mij ook goed, ik wil daar nog iets laten zien. De Spelen zijn natuurlijk al geslaagd, maar ik wil nog een medaille.''

Ellen van Dijk, haar enige Nederlandse concurrente in de tijdrit, eindigde in een tijd van 44:48;71. Zij viel hiermee net naast het podium.

Uitslag Olympische tijdrit:
Goud - Kristin Armstrong: 44:26;42
Zilver - Olga Zabelinskaya: 44:31;97
Brons - Anna van der Breggen: 44:37;80
Vierde plek - Ellen van Dijk 44:48;71

Volledig scherm
Anna van der Breggen. © AP
  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.