Archief: Fietspad
Volledig scherm
Archief: Fietspad © PZC

Borden verplicht fietspad moeten brommers weren

PUTTEN - In Putten worden op verschillende plekken de verkeersborden voor een verplicht fietspad in de strijd gegooid om brommers te weren.

Het gaat om de verbinding tussen de nieuwe Klaas Frisohof op het voormalige Da Costaterrein en de parallelweg van de Voorthuizerstraat en het verbindingspad tussen de Halvinkuizerweg en de Groeneveltstraat. Door het fietspad, met aan weerszijden trottoirs, bij de Klaas Frisohof verboden gebied voor bromfietsers te maken, hoopt de gemeente dat deze doelgroep minder snel in de verleiding komt om de voetgangersverbinding met de Kerkstraat als snelle doorsteek te gebruiken.

Bovendien hoeven de brommers amper om te rijden als zij de route van de auto's volgen richting de medische praktijk.

Het verbindingspad tussen de Halvinkhuizerweg en de Groeneveltstraat is in principe alleen voor voetgangers bedoeld. In de praktijk maken ook fietsers er gebruik van. Daarom is er voor gekozen het pad te verbreden met een afzonderlijk voet- en fietspad. Om te voorkomen dat bromfietsers hier ook voordeel uit halen, worden zij hier geweerd met het bord 'verplicht fietspad'.

  1. 'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    ,,Deze week draait alles om geld. Geld erin, geld eruit. Wit geld en zwart geld'', klinkt het door de speakers in de kantine van het Morgen College op het Westeinde. Talent4Money, onderdeel van ZorgDat en het TalentHouse, trapte daar gistermiddag de 'Week van het geld' af. ,,Zo'n 20 procent van de jongeren in Harderwijk van 18 jaar of ouder heeft schulden'', vertelt Lisa Hofman (20) van ZorgDat. De leerlingen krijgen allemaal een spaarvarkentje om geld opzij te leggen. ,,Ik ga sparen voor een Ferrari'', zegt een van de leerlingen.

Veluwe