Afbeelding ter illustratie
Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie © ANP

Geen onderzoek naar vliegtuigongeluk in Alpen

PUTTEN/LELYSTAD - Er komt geen onderzoek naar de oorzaak van de vliegtuigcrash in de Alpen, waarbij op 30 september de Nederlandse vlieger Willem van Ballegoijen de Jong (60) uit Putten om het leven kwam.

De Agenzia Nazionale per la Sicurezza del Volo, het Italiaanse equivalent van de Nederlandse Onderzoeksraad Voor Veiligheid, heeft laten weten er van af te zien. Volgens de onderzoeksraad staan de regels het toe om af te zien van onderzoek als het, zoals in dit geval, een microlight vliegtuig betreft.

De Puttenaar crashte op een half uur vliegen van de luchthaven van Trento, terwijl hij onderweg was naar zijn thuisbasis Lelystad. Hij wilde via de Brennerpas naar het noorden vliegen. Brokstukken van zijn toestel, een Blackshape Prime, werden gevonden nabij de Seiser Alm. Op het moment van de crash waren de weersomstandigen slecht, aldus de OVV.

Directeur Eddy Driessen van de vliegschool Zelf Vliegen, die veel met het slachtoffer samenwerkte, vindt het ‘jammer en heel vervelend voor de familie’ dat de oorzaak nu een mysterie blijft.

  1. 'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    ,,Deze week draait alles om geld. Geld erin, geld eruit. Wit geld en zwart geld'', klinkt het door de speakers in de kantine van het Morgen College op het Westeinde. Talent4Money, onderdeel van ZorgDat en het TalentHouse, trapte daar gistermiddag de 'Week van het geld' af. ,,Zo'n 20 procent van de jongeren in Harderwijk van 18 jaar of ouder heeft schulden'', vertelt Lisa Hofman (20) van ZorgDat. De leerlingen krijgen allemaal een spaarvarkentje om geld opzij te leggen. ,,Ik ga sparen voor een Ferrari'', zegt een van de leerlingen.

Veluwe