Politie verbijsterd over alcoholpromillage Pool in Ermelo

ERMELO - Wijkagent Jelle van Heerikhuize was zondagavond verbijsterd over de hoeveelheid alcohol in de adem van een 38-jarige Poolse automobilist, die zich al botsend over de Harderwijkerstraat in Ermelo had verplaatst. De man had 1320 Ug/l in zijn adem, terwijl 220 Ug/l de maximaal toegestane hoeveelheid is om mee te rijden.

"Een score die vele anderen zo ongeveer naar het hiernamaals zou hebben gezonden. Een bizar hoge score", zo zegt Van Heerikhuize op Twitter. Omdat de man zich niet kon legitimeren en eenvoudigweg te dronken was om te verhoren, is hij ter ontnuchtering vastgezet in het politiebureau in Apeldoorn.

Op de Harderwijkerweg in Ermelo troffen agenten zondagavond rond 20.00 uur een ravage aan. De 38-jarige Pool zonder vast adres was in zwaar beschonken toestand op wegmeubilair gebotst. Daarbij had de man zich ook schuldig gemaakt aan spookrijden. Nadat de man gestrand was pakten omstanders zijn autosleutels af zodat hij niet verder kon rijden.

Een andere drankrijder, een 31-jarige man uit Emmerich. werd zondagavond in Varsseveld door agenten op de Dames Jolinkweg aan de kant gezet nadat passanten zijn slingerende weggebruik hadden gemeld. Bij de Duitser werd een alcoholgehalte gemeten van 1100 ug/l. Dat is vijf keer de limiet.

  1. 'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    ,,Deze week draait alles om geld. Geld erin, geld eruit. Wit geld en zwart geld'', klinkt het door de speakers in de kantine van het Morgen College op het Westeinde. Talent4Money, onderdeel van ZorgDat en het TalentHouse, trapte daar gistermiddag de 'Week van het geld' af. ,,Zo'n 20 procent van de jongeren in Harderwijk van 18 jaar of ouder heeft schulden'', vertelt Lisa Hofman (20) van ZorgDat. De leerlingen krijgen allemaal een spaarvarkentje om geld opzij te leggen. ,,Ik ga sparen voor een Ferrari'', zegt een van de leerlingen.

Veluwe