Prinses Margriet.
Volledig scherm
Prinses Margriet. © Jeroen van der Meyde/ RVD

Prinses Margriet opent nieuwe gezondheidscentrum in Putten

PUTTEN - Niemand minder dan prinses Margriet opent het nieuwe gezondheidscentrum Da Costa in Putten. De feestelijke gebeurtenis vindt plaats op 10 november. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdagmorgen bekend.

In het nieuwe Da Costa werken 13 zorgpraktijken samen, waaronder de drie huisartsenpraktijken Kraak, Vermaas en Weenink-Meulenaar, fysiotheraphiepraktijk Van de Kamp en Lolkema en Psychologenpraktijk Putten. Zij zijn de initiatiefnemers.
Daarnaast biedt het gezondheidscentrum ook plaats aan een polikliniek van ziekenhuis St Jansdal, apotheek De Zandloper en diverse andere zorgpraktijken. Patiënten kunnen voor röntgenfoto’s, echo’s en bloedafname terecht bij de polikliniek in het gezondheidscentrum.

Na de opening krijgt Prinses Margriet een rondleiding en zal zij spreken met de betrokken huisartsen, fysiotherapeuten en psychologen.

  1. 'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    ,,Deze week draait alles om geld. Geld erin, geld eruit. Wit geld en zwart geld'', klinkt het door de speakers in de kantine van het Morgen College op het Westeinde. Talent4Money, onderdeel van ZorgDat en het TalentHouse, trapte daar gistermiddag de 'Week van het geld' af. ,,Zo'n 20 procent van de jongeren in Harderwijk van 18 jaar of ouder heeft schulden'', vertelt Lisa Hofman (20) van ZorgDat. De leerlingen krijgen allemaal een spaarvarkentje om geld opzij te leggen. ,,Ik ga sparen voor een Ferrari'', zegt een van de leerlingen.

Veluwe