Volledig scherm
© Thinkstock

Tweede kans voor wildwaterbaan in Putten

PUTTEN - De wildwaterbaanwens van Bosbad Putten krijgt een tweede kans. In de begroting staat dat het college bereid is om voor een kleine 3 miljoen euro garant te staan zodat het subtropische zwembad een lening kan afsluiten voor een wildwaterbaan.

Een (toeristische) trekpleister die volgens het zwembadbestuur veel extra bezoekers trekt. Eerder werd het plan door een adviesbureau als 'te risicovol' afgeschilderd. De raad stuurde aan op een second opinion. Die is er inmiddels en daar rolt 'een positief verhaal' uit. "Maar uiteindelijk beslist de raad of de garantstelling er komt," zegt financieel wethouder Nico Gerritsen.

  1. 'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    ,,Deze week draait alles om geld. Geld erin, geld eruit. Wit geld en zwart geld'', klinkt het door de speakers in de kantine van het Morgen College op het Westeinde. Talent4Money, onderdeel van ZorgDat en het TalentHouse, trapte daar gistermiddag de 'Week van het geld' af. ,,Zo'n 20 procent van de jongeren in Harderwijk van 18 jaar of ouder heeft schulden'', vertelt Lisa Hofman (20) van ZorgDat. De leerlingen krijgen allemaal een spaarvarkentje om geld opzij te leggen. ,,Ik ga sparen voor een Ferrari'', zegt een van de leerlingen.

Veluwe