Volledig scherm

Veluwse Innovatieprijs naar Putten

NUNSPEET - De broers broers René en Anthony Mol van Mol Fresh Food in Putten hebben de Veluwse Innovatieprijs 2016 gewonnen. De jury maakte dat donderdagavond bekend in Veluvine in Nunspeet.

Mol Fresh Food is gespecialiseerd is in het machinaal schillen van uien en de levering van verpakte uienblokjes en -ringen. De prijs is een initiatief van De Diamant van Midden-Nederland, een samenwerkingsverband van ondernemers op de Noord-Veluwe en in Zeewolde. Met deze prijs wil organisatie ondernemerschap en vooruitstrevende bedrijvigheid stimuleren.

De andere genomineerden voor de prijs waren Dialoc ID Products in Harderwijk met 'BookDrop', een systeem dat het mogelijk maakt om na sluitingstijd van de bibliotheek boeken in te leveren en AARTEC Engineering. Dit Nunspeetse bedrijf deed mee met de engineeringautomaat 'Configure4Me!'. Deze automaat is in staat om zelfstandig besturingen voor machines en installaties te ontwerpen.

  1. 'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    'Week van het geld' moet jongeren bewuster maken

    ,,Deze week draait alles om geld. Geld erin, geld eruit. Wit geld en zwart geld'', klinkt het door de speakers in de kantine van het Morgen College op het Westeinde. Talent4Money, onderdeel van ZorgDat en het TalentHouse, trapte daar gistermiddag de 'Week van het geld' af. ,,Zo'n 20 procent van de jongeren in Harderwijk van 18 jaar of ouder heeft schulden'', vertelt Lisa Hofman (20) van ZorgDat. De leerlingen krijgen allemaal een spaarvarkentje om geld opzij te leggen. ,,Ik ga sparen voor een Ferrari'', zegt een van de leerlingen.

Veluwe