Volledig scherm
ANP

Aantal huurwoningen Salland stabiel

OLST-WIJHE - De huurvoorraad in Olst en Wijhe zal in 2017 niet zal afnemen, maar stabiel blijven. Dat hebben wethouder Wout Wagenmans (Raalte), wethouder Marcel Blind(Olst-Wijhe), met de woningbouwcorporatie en huurders afgesproken.

Er zijn afspraken gemaakt over beschikbaarheid, betaalbaarheid, doelgroepen, leefbaarheid, maatschappelijk vastgoed, kwaliteit en duurzaamheid. Zo is bijvoorbeeld afgesproken dat is maatwerk per kern mogelijk en worden afspraken gemaakt over nieuwbouwlocaties. Maar ook zaken als vroegtijdige schuldsignalering, gematigd huurbeleid en maatregelen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen komen in de afspraken terug.

Ook de duurzaamheidsambities en afspraken over groot onderhoud ontbreken niet. Zo verduurzaamt SallandWonen in 2017 circa 300 woningen en verwacht 500 woningen van zonnepanelen te voorzien

  1. Creativiteit hoog gewaardeerd bij Pedro Pico Pop in Raalte
    video

    Creativiteit hoog gewaardeerd bij Pedro Pico Pop in Raalte

    Een raar festival, Pedro Pico Pop in Raalte. In de juiste zin van het woord. Wie zaterdagavond nietsvermoedend het festivalterrein binnenstapt waant zich even in een compleet andere, rare, wereld. De relaxte sfeer valt als een warme deken over je heen. En dat werkt aanstekelijk. Je vergeet subiet even het jachtige bestaan van alledag. En zo te zien doet iedereen dat. Vrijheid, blijheid, hapje, drankje, en niemand die zich schaamt om zich te gedragen zoals ‘ie zich voelt.

Salland