Volledig scherm
André Kruiper en zijn gezin. [FOTOBRON]foto Ronald Hissink

Actie voor MS-patiënt André Kruiper uit Heeten loopt beter dan .... hijzelf

HEETEN Het totaal aan donaties voor MS-patiënt André Kruiper uit Heeten is in drie weken tijd al opgelopen tot ruim 35.000 euro. ,,De actie loopt beter ..... dan ik'', meldt Kruiper met een knipoog.

Kruiper wil een stamcelbehandeling ondergaan in het buitenland om zijn ziekte tot staan te brengen. De behandeling, die in Nederland niet beschikbaar is voor zijn ziekte, kost 65.000 euro. Ruim drie weken geleden startte de crowdfunding via Stichting Steun André.

De inzamelingsactie is nu ruimschoots over de helft. ,,OVER-WEL-DI-GEND, wat ben ik jullie ontzettend dankbaar. Dit is niet in woorden uit te drukken'', is de reactie van de zieke Kruiper op Facebook.

Oud-klasgenoten van basisschool Op Weg in Haarle hebben André Kruiper, die opgroeide in Haarle, afgelopen week verrast met een forse donatie. De oud-klasgenoten kwamen tijdens een reünie over de brug met een cheque van 1.175 euro voor de Stichting Steun André. In en rond zijn woonplaats Heeten zijn er de afgelopenn vele verschillende acties op touw gezet om geld in te zamelen voor de stichting.

Als het streefbedrag wordt bereikt, wil André Kruiper zo snel mogelijk afreizen naar Mexico of Rusland om een risicovolle stamceltherapie te ondergaan.

  1. Raalter kunstenaar brengt boekje over Henkie Fluit

    Raalter kunstenaar brengt boekje over Henkie Fluit

    De Raalter kunstenaar Bram de Krosse heeft zaterdagmiddag op Pedro Pico Pop een bijzonder boekje opengedaan over ‘Henkie Fluit’, een bankhanger eerste klas die alleen maar goedkoop bier drinkt en chips vreet. Bram begon het verhaal twee jaar geleden in een speciaal hiervoor gekocht boekje met een introductie van 'Henkie' en twee tekeningen van het fictieve heerschap, met kwijnende haardos en groeiende bierbuik. Het vormde de start van een verhaalestafette, waarbij pen, penceel en potlood werden doorgegeven aan zestien andere kunstenaars. Zij borduurden voort op het verhaal en maakten er ook allemaal één of meer kunstwerkjes op A5-formaat bij. 

Salland