Volledig scherm
© Thinkstock

BB-enquête groenbeleid Raalte 120 keer ingevuld

RAALTE - De alternatieve enquête van BurgerBelangen over het groenbeleid van de gemeente Raalte is tot nu toe door zo'n 120 inwoners ingevuld.

Tot en met zondag 9 oktober kunnen inwoners van de gemeente Raalte de BB-enquête nog invullen. Het is een aanvulling op de eerdere vragenlijst van de gemeente, maar die officiële enquête is inmiddels al afgesloten.

,,Inwoners kunnen aangeven wat ze vinden van het onderhoud van het openbaar groen in hun buurt'', zegt BB-raadslid Ben Nijboer. ,,Bijvoorbeeld of ze tevreden zijn over het snoeibeleid, of juist niet. Bij elke vraag is ruimte voor een eigen toelichting, of eigen ervaringen.''

Nijboer las al diverse opmerkingen. ,,Zo gaven meerdere mensen aan de enquête van de gemeente gemist te hebben; men wist het simpelweg niet of was te laat met invullen. Bij onze enquête vonden ze het plezierig dat er ruimte was voor toelichting.''

Nijboer roept nadrukkelijk ook inwoners van de bebouwde kommen op te reageren. ,,In de gemeentelijke werkgroepen zitten op één na alleen mensen die in het buitengebied wonen en/of verbonden zijn aan 'groene organisaties'. Op zich is daar niets mis mee, mits de belangen van de dorpelingen niet vergeten worden. De meeste klachten kwamen afgelopen voorjaar immers vanuit de dorpen...'' Nijboer kan de uitkomsten van de enquête uitsplitsen naar meningen/ervaringen van mensen binnen de bebouwde kom, en van mensen uit het buitengebied.

De enquête staat op www.burgerbelangenraalte.nl.

  1. Raalter kunstenaar brengt boekje over Henkie Fluit

    Raalter kunstenaar brengt boekje over Henkie Fluit

    De Raalter kunstenaar Bram de Krosse heeft zaterdagmiddag op Pedro Pico Pop een bijzonder boekje opengedaan over ‘Henkie Fluit’, een bankhanger eerste klas die alleen maar goedkoop bier drinkt en chips vreet. Bram begon het verhaal twee jaar geleden in een speciaal hiervoor gekocht boekje met een introductie van 'Henkie' en twee tekeningen van het fictieve heerschap, met kwijnende haardos en groeiende bierbuik. Het vormde de start van een verhaalestafette, waarbij pen, penceel en potlood werden doorgegeven aan zestien andere kunstenaars. Zij borduurden voort op het verhaal en maakten er ook allemaal één of meer kunstwerkjes op A5-formaat bij. 

Salland