Volledig scherm
© ProRail

Bovenleiding spoor Zwolle-Raalte-Wierden klaar

ZWOLLE - Na 350 dagen is de aanleg van de bovenleiding van de spoorlijn Zwolle-Wierden klaar. Het 40 kilometer lange traject tussen Zwolle en Wierden via onder meer Heino en Raalte is in opdracht van de provincie Overijssel geëlektrificeerd.

Aannemer VolkerRail bouwde drie onderstations, plaatste honderden bovenleidingpalen en legde vele tientallen kilometers kabels en draden aan, zo meldt ProRail. Een jaar lang moesten reizigers 's avonds omreizen of gebruik maken van vervangende bussen. Vanaf deze week rijden de NS-treinen 's avonds weer.

In 2017 laat ProRail een bovenleiding aanleggen op het traject tussen Zwolle en Kampen. Dan wordt het 'Kamperlijntje' geëlektrificeerd en vernieuwd.

Syntus, de nieuwe exploitant voor beide spoorlijnen, gaat vanaf december 2017 met nieuwe elektrische treinen rijden tussen Zwolle en Enschede (via Wierden), en op het 'Kamperlijntje'.

  1. Creativiteit hoog gewaardeerd bij Pedro Pico Pop in Raalte
    video

    Creativiteit hoog gewaardeerd bij Pedro Pico Pop in Raalte

    Een raar festival, Pedro Pico Pop in Raalte. In de juiste zin van het woord. Wie zaterdagavond nietsvermoedend het festivalterrein binnenstapt waant zich even in een compleet andere, rare, wereld. De relaxte sfeer valt als een warme deken over je heen. En dat werkt aanstekelijk. Je vergeet subiet even het jachtige bestaan van alledag. En zo te zien doet iedereen dat. Vrijheid, blijheid, hapje, drankje, en niemand die zich schaamt om zich te gedragen zoals ‘ie zich voelt.

Salland