Volledig scherm
© DG

BurgerBelangen: subsidie boer voor weghalen asbestdaken

RAALTE - Boeren in de gemeente Raalte moeten voor het verwijderen van asbestdaken provinciale subsidie kunnen krijgen. Dat pleidooi houdt BurgerBelangen. In een brief aan B en W vraagt de raadsfractie welke kansen ze zien voor financiële steun.

De provincie is volgens BurgerBelangen bereid ruim vier miljoen euro te besteden aan het versneld weghalen van asbestdaken. Vanaf 2024 is het wettelijk verboden asbest op daken te hebben liggen.

Raalte kent volgens BurgerBelangen diverse bedrijven die het asbest kunnen weghalen. "Hier ligt een prima kans om letterlijk en figuurlijk werk te maken van de verplichte sanering."

  1. Hoogste punt Raalter sportcomplex bereikt

    Hoogste punt Raalter sportcomplex bereikt

    De bouw van het nieuwe sportcomplex op het Raalter sportpark Tijenraan vordert gestaag. De staalconstructie van Nieuw-Tijenraan heeft inmiddels het hoogste punt bereikt, dus de bouwvakkers van de firma Vaessen hebben al fier een vlag laten wapperen. Maandagmiddag wordt het hoogste punt gevierd met genodigden en wordt de vlag officieel gehesen. De bouw van de twee sporthallen en overdekt zwembad ligt nog altijd op schema voor de ingebruikname in de komende kerstvakantie.

Salland