Kinderen van de De Vogelaar tijdens optreden in BZT-show.
Volledig scherm
Kinderen van de De Vogelaar tijdens optreden in BZT-show.

De Vogelaar tweede bij 'huis-tuin-en- keuken-percussie' in de BZT-show

RAALTE - Groep 8 van OBS De Vogelaar uit Raalte is op de tweede plek geëindigd in de verkiezing 'Wie mag er spelen in de BZT Band XXL' met hun act 'huis tuin en keuken percussie'.

Zaterdagavond traden drie schoolteams op in de tv-BZT Show. Juryleden Roel van Velzen en Gerard Joling beoordeelden de drie optredens. ,,Was heel erg lastig'', zei zanger Roel van Velzen. ,,Maar we zijn tot een unaniem oordeel gekomen.'' De kinderen van De Regenboog uit Zeewolde wonnen de wedstrijd, de Raalter scholieren van de Vogelaar werden tweede. Derde werd De Vlindertuin uit Heerhugowaard, de kinderen kregen een emmer water over zich heen.

In het voorjaar is de wedstrijd uitgeschreven om muziek in de klas te promoten.

Groep 8 van De Vogelaar componeerde en bedacht zelf een muziekstuk met allerlei ritmes die gemaakt worden met bekende spelletjes bordspellen.

De Vogelaar kwam de eerste ronde door en mocht met 90 andere scholen auditie doen in Hilversum. Van deze 90 bleven drie scholen over en de winnaar van deze drie, de school uit Zeewolde dus, mag meedoen met het grote BZT orkest dat een concert geeft voor Koningin Maxima.

  1. Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    De reconstructie van het Raalter kruispunt Bos is woensdagavond bijna als hamerstuk doorgeschoven naar de agenda van Provinciale Staten voor 12 april. Alle fracties zijn het in grote lijnen eens met het voorstel om 33 miljoen euro te investeren in het ongelijkvloers maken van 'knooppunt Raalte', waar de provinciale weg N348 de spoorlijn Zwolle-Almelo en rijksweg N35 kruist. De totale investering kost 50 miljoen, waarvan het Rijk na lang Overijssels lobbyen maximaal 12,5 miljoen euro meebetaalt en de gemeente Raalte 4,5 miljoen.

Salland