Volledig scherm
Kinderen van de De Vogelaar tijdens optreden in BZT-show.

De Vogelaar tweede bij 'huis-tuin-en- keuken-percussie' in de BZT-show

RAALTE - Groep 8 van OBS De Vogelaar uit Raalte is op de tweede plek geëindigd in de verkiezing 'Wie mag er spelen in de BZT Band XXL' met hun act 'huis tuin en keuken percussie'.

Zaterdagavond traden drie schoolteams op in de tv-BZT Show. Juryleden Roel van Velzen en Gerard Joling beoordeelden de drie optredens. ,,Was heel erg lastig'', zei zanger Roel van Velzen. ,,Maar we zijn tot een unaniem oordeel gekomen.'' De kinderen van De Regenboog uit Zeewolde wonnen de wedstrijd, de Raalter scholieren van de Vogelaar werden tweede. Derde werd De Vlindertuin uit Heerhugowaard, de kinderen kregen een emmer water over zich heen.

In het voorjaar is de wedstrijd uitgeschreven om muziek in de klas te promoten.

Groep 8 van De Vogelaar componeerde en bedacht zelf een muziekstuk met allerlei ritmes die gemaakt worden met bekende spelletjes bordspellen.

De Vogelaar kwam de eerste ronde door en mocht met 90 andere scholen auditie doen in Hilversum. Van deze 90 bleven drie scholen over en de winnaar van deze drie, de school uit Zeewolde dus, mag meedoen met het grote BZT orkest dat een concert geeft voor Koningin Maxima.

  1. Creativiteit hoog gewaardeerd bij Pedro Pico Pop in Raalte
    video

    Creativiteit hoog gewaardeerd bij Pedro Pico Pop in Raalte

    Een raar festival, Pedro Pico Pop in Raalte. In de juiste zin van het woord. Wie zaterdagavond nietsvermoedend het festivalterrein binnenstapt waant zich even in een compleet andere, rare, wereld. De relaxte sfeer valt als een warme deken over je heen. En dat werkt aanstekelijk. Je vergeet subiet even het jachtige bestaan van alledag. En zo te zien doet iedereen dat. Vrijheid, blijheid, hapje, drankje, en niemand die zich schaamt om zich te gedragen zoals ‘ie zich voelt.

Salland