Volledig scherm
© Thinkstock

Filmhuis Raalte drukker dan ooit

RAALTE - Films kijken kan tegenwoordig dankzij Netflix gewoon vanuit je luie stoel.

Maar wie denkt dat daardoor het laatste uur is geslagen voor de traditionele filmhuizen heeft het mis. Het Raalter FilmHuis beleeft dit filmseizoen zelfs de beste start ooit. En dat op de vooravond van het 10-jarig jubileum dat in het weekeinde van 11 november wordt gevierd met een driedaags filmfestival.

,,Sinds het begin van dit seizoen zijn alle films die we vertoonden uitverkocht'', zegt voorzitter Gerard ten Thij. ,,We hebben zelfs al vaak 'nee' moeten verkopen, omdat de zaal waar plek is voor zestig bezoekers vol zit. Om de week op vrijdagavond zijn bij ons films te zien die niet in de gewone bioscopen draaien. En dat slaat vooral aan bij 50-plussers. Een doelgroep die steeds groter wordt en waar ook wij de vruchten van plukken.''

  1. Creativiteit hoog gewaardeerd bij Pedro Pico Pop in Raalte
    video

    Creativiteit hoog gewaardeerd bij Pedro Pico Pop in Raalte

    Een raar festival, Pedro Pico Pop in Raalte. In de juiste zin van het woord. Wie zaterdagavond nietsvermoedend het festivalterrein binnenstapt waant zich even in een compleet andere, rare, wereld. De relaxte sfeer valt als een warme deken over je heen. En dat werkt aanstekelijk. Je vergeet subiet even het jachtige bestaan van alledag. En zo te zien doet iedereen dat. Vrijheid, blijheid, hapje, drankje, en niemand die zich schaamt om zich te gedragen zoals ‘ie zich voelt.

Salland