Volledig scherm
© Thinkstock

Filmhuis Raalte drukker dan ooit

RAALTE - Films kijken kan tegenwoordig dankzij Netflix gewoon vanuit je luie stoel.

Maar wie denkt dat daardoor het laatste uur is geslagen voor de traditionele filmhuizen heeft het mis. Het Raalter FilmHuis beleeft dit filmseizoen zelfs de beste start ooit. En dat op de vooravond van het 10-jarig jubileum dat in het weekeinde van 11 november wordt gevierd met een driedaags filmfestival.

,,Sinds het begin van dit seizoen zijn alle films die we vertoonden uitverkocht'', zegt voorzitter Gerard ten Thij. ,,We hebben zelfs al vaak 'nee' moeten verkopen, omdat de zaal waar plek is voor zestig bezoekers vol zit. Om de week op vrijdagavond zijn bij ons films te zien die niet in de gewone bioscopen draaien. En dat slaat vooral aan bij 50-plussers. Een doelgroep die steeds groter wordt en waar ook wij de vruchten van plukken.''

  1. Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    De reconstructie van het Raalter kruispunt Bos is woensdagavond bijna als hamerstuk doorgeschoven naar de agenda van Provinciale Staten voor 12 april. Alle fracties zijn het in grote lijnen eens met het voorstel om 33 miljoen euro te investeren in het ongelijkvloers maken van 'knooppunt Raalte', waar de provinciale weg N348 de spoorlijn Zwolle-Almelo en rijksweg N35 kruist. De totale investering kost 50 miljoen, waarvan het Rijk na lang Overijssels lobbyen maximaal 12,5 miljoen euro meebetaalt en de gemeente Raalte 4,5 miljoen.

Salland