Volledig scherm
Prins Gerard III. [FOTOBRON]foto Stöppelkaters

Gerard van der Weegh nieuwe Prins der Stöppelkaters

RAALTEGerard van der Weegh is de Prins der Stöppelkaters 2016 – 2017. In De Leeren Lampe in Raalte is hij vrijdagavond om precies 11 minuten over 11 gepresenteerd.

Gerard van der Weegh is geboren, getogen en woonachtig in Raalte. De 54-jarige Van der Weegh is getrouwd met Gerda en samen zijn zij de trotse ouders van Wessel (18) en Kelly (17). In het dagelijks leven is de nieuwe prins werkzaam bij Nijhof Installatietechniek in Broekland.

De nieuwe Prins der Stöppelkaters is geen onbekende in de Raalter gemeenschap. Jarenlang was Gerard, lid en leidsman van de zang-, en cabaretgroep Eèm Veurlangs. Maar de meeste Sallanders kennen Van der Weegh als buutreedner 'Gait' tijdens de Galazittingen van de Stöppelkaters en de cabaretavondenbij Stöppelhaene.

Het motto van de Door-, en doorluchtige Hoogheid, Prins Gerard III, der Stöppelkaters: 'Wie heft 't glas, ok a hej gin dös, Loat mar kulen, 't lup wè lös.'

  1. Creativiteit hoog gewaardeerd bij Pedro Pico Pop in Raalte
    video

    Creativiteit hoog gewaardeerd bij Pedro Pico Pop in Raalte

    Een raar festival, Pedro Pico Pop in Raalte. In de juiste zin van het woord. Wie zaterdagavond nietsvermoedend het festivalterrein binnenstapt waant zich even in een compleet andere, rare, wereld. De relaxte sfeer valt als een warme deken over je heen. En dat werkt aanstekelijk. Je vergeet subiet even het jachtige bestaan van alledag. En zo te zien doet iedereen dat. Vrijheid, blijheid, hapje, drankje, en niemand die zich schaamt om zich te gedragen zoals ‘ie zich voelt.

Salland