Volledig scherm

Goudhaentje Raalte 'gaat lokaal'

RAALTE - Bij de komende nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte is het 'Goudhaentje 2016' teruggebracht naar een 'lokale prijs'.

Begin dit jaar werd Multifunctionele Accommodatie (MFA) De Belte nog uitgeroepen tot Goudhaentje. Met dit 'bijzonder voorbeeld van samenwerking' had Stichting Sport en Cultuur Nieuw Heeten de gemeente Raalte volgens de jury 'landelijk op een bijzondere en positieve manier op de kaart gezet'.

Inwonersparticipatie
Volgens burgemeester Martijn Dadema zijn er in Raalte veel vernieuwende initiatieven die breed gedragen worden door de lokale samenleving en aansluiten bij inwonersparticipatie. ,,Een plezierige samenleving maken we samen en dus kiezen we voor een prijs die ook echt met beide benen in de Raalter samenleving staat.''

1000 euro
De winnaar van het Goudhaentje 2016 ontvangt een cheque ter waarde van 1000 euro voor de verdere ontwikkeling van het initiatief, en een bokaal die nieuw ontworpen is door een lokale kunstenaar. Een initiatief nomineren voor 'Goudhaentje 2016' kan uiterlijk 4 december met een speciaal nominatieformulier via https://www.raalte.nl/goudhaentje-2016 .

Criteria
Een jury onder leiding van burgemeester Martijn Dadema nomineert uit alle inzendingen drie initiatieven voor het Goudhaentje 2016. Aan deze criteria moeten de inzendingen voldoen:
- Een vernieuwend initiatief vanuit de Raalter samenleving. Dit kan op ieder gebied zijn: cultuur, sport, welzijn, economie, veiligheid, openbare ruimte en zo voorts.
- Het initiatief hoeft niet nieuw te zijn. Wel moet het in aantoonbare ontwikkeling en liefst doorlopend zijn. Het is dus geen eenmalig initiatief.
- Het initiatief past in de gedachte van inwonersparticipatie.
- De winnaar is bereid in de loop van het jaar 'met trots' de verder ontwikkeling van het waardevolle initiatief te laten zien.

  1. Creativiteit hoog gewaardeerd bij Pedro Pico Pop in Raalte
    video

    Creativiteit hoog gewaardeerd bij Pedro Pico Pop in Raalte

    Een raar festival, Pedro Pico Pop in Raalte. In de juiste zin van het woord. Wie zaterdagavond nietsvermoedend het festivalterrein binnenstapt waant zich even in een compleet andere, rare, wereld. De relaxte sfeer valt als een warme deken over je heen. En dat werkt aanstekelijk. Je vergeet subiet even het jachtige bestaan van alledag. En zo te zien doet iedereen dat. Vrijheid, blijheid, hapje, drankje, en niemand die zich schaamt om zich te gedragen zoals ‘ie zich voelt.

Salland