Het gebouw van de Raad van State.
Volledig scherm
Het gebouw van de Raad van State. © Wikimedia Commons/Effeietsanders

Groen licht voor bouw tunnel tussen Raalte en Lemelerveld

DEN HAAG/RAALTE - Alle bezwaren tegen de aanleg van een tunnel onder de N348 bij de Oude Twentseweg tussen Raalte en Lemelerveld zijn woensdag verworpen door de Raad van State. De tunnel bij de Oude Twentseweg moet twee gevaarlijke oversteken gaan vervangen.

Twee agrariërs verzetten zich tegen het bestemmingsplan, omdat ze er grond door kwijtraken. Een pluimveehouderij aan de Achterkampweg moet 0,2 hectare inleveren aan de provincie en een melkveehouder aan de Oude Twentseweg raakt 0,4 hectare van zijn huiskavel kwijt.

De twee boeren zijn het er overigens mee eens dat de gevaarlijke oversteek op de N348 wordt aangepakt. Maar ze pleiten voor een tunnel die minder ruimte inneemt, waardoor ze ook minder grond hoeven af te staan.

De Raad van State vindt dat de gemeente Raalte terecht heeft gekozen voor een tunnel met toeritten die op taluds liggen. Deze variant past goed in het landschap en is tot een half miljoen euro goedkoper dan het alternatief dat de boeren voorstelden.

  1. Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    De reconstructie van het Raalter kruispunt Bos is woensdagavond bijna als hamerstuk doorgeschoven naar de agenda van Provinciale Staten voor 12 april. Alle fracties zijn het in grote lijnen eens met het voorstel om 33 miljoen euro te investeren in het ongelijkvloers maken van 'knooppunt Raalte', waar de provinciale weg N348 de spoorlijn Zwolle-Almelo en rijksweg N35 kruist. De totale investering kost 50 miljoen, waarvan het Rijk na lang Overijssels lobbyen maximaal 12,5 miljoen euro meebetaalt en de gemeente Raalte 4,5 miljoen.

Salland