[FOTOBRON]foto Ria Willemse
Volledig scherm
[FOTOBRON]foto Ria Willemse

Hoezo 'Pas op, kans op wateroverlast'?

RAALTE - 'Pas op, kans op wateroverlast' staat er op twee opvallende, gele borden bij kruispunt Bos (kruising N348/ Burgemeester Zuidwijklaan en N35)in Raalte.

De tekst op de twee borden lijkt duidelijk, maar roept vooral vragen op. Er is in geen velden of wegen water te zien. Eigenlijk nooit. Dus wateroverlast?

De borden staan er inmiddels al maanden. Navraag bij de gemeente Raalte leert dat de borden toebehoren aan Rijkswaterstaat, wegbeheerder van de N35. ,,De borden zijn inderdaad geplaatst door onze aannemer, omdat ter plaatse wat wateroverlast kan plaatsvinden'', reageert Thijs Scheres van Rijkswaterstaat op vragen van de Stentor. ,,Dat is ook wat het bord meldt dus.''

,,Begin van dit jaar waren er problemen met wateroverlast. Die problemen zijn toen opgelost. De aannemer is vergeten het bord weg te halen. Kan gebeuren.'' En daarmee is het mysterie van de opvallende, gele borden opgehelderd. De borden worden zo spoedig mogelijk weggehaald. door de wegbeheerder.

  1. Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    De reconstructie van het Raalter kruispunt Bos is woensdagavond bijna als hamerstuk doorgeschoven naar de agenda van Provinciale Staten voor 12 april. Alle fracties zijn het in grote lijnen eens met het voorstel om 33 miljoen euro te investeren in het ongelijkvloers maken van 'knooppunt Raalte', waar de provinciale weg N348 de spoorlijn Zwolle-Almelo en rijksweg N35 kruist. De totale investering kost 50 miljoen, waarvan het Rijk na lang Overijssels lobbyen maximaal 12,5 miljoen euro meebetaalt en de gemeente Raalte 4,5 miljoen.

Salland