Foto: ANP
Volledig scherm
Foto: ANP

Lozen hemelwater op Raalter drukriool in fasen verboden

LUTTENBERG/MARIËNHEEM - Zo'n zestig adressen in het buitengebied tussen Luttenberg en Mariënheem mogen geen hemelwater en grondwater meer lozen op de drukriolering.

Dat wordt door de gemeente Raalte vastgelegd in een zogeheten 'gebiedsaanwijzing'. In dat gebied ten zuidoosten van Luttenberg is een 'pilot' gehouden omdat hier de afgelopen jaren veel problemen ontstonden met de drukriolering. Dat is een systeem waarbij afvalwater door vuistdikke buizen wordt geperst richting de rioolwaterzuiveringsinstallatie.

In het proefproject werden in overleg met de eigenaren van de aangesloten percelen verkeerde aansluitingen aangepakt. Regen en ander hemelwater wordt daar voortaan geloosd op het erf, in de bodem of in sloten. Als vervolg op de pilot wordt in de loop van 2017 en 2018 de gevolgde aanpak gefaseerd 'uitgerold' over alle rioolaansluitingen in het Raalter buitengebied.

  1. Hoogste punt Raalter sportcomplex bereikt

    Hoogste punt Raalter sportcomplex bereikt

    De bouw van het nieuwe sportcomplex op het Raalter sportpark Tijenraan vordert gestaag. De staalconstructie van Nieuw-Tijenraan heeft inmiddels het hoogste punt bereikt, dus de bouwvakkers van de firma Vaessen hebben al fier een vlag laten wapperen. Maandagmiddag wordt het hoogste punt gevierd met genodigden en wordt de vlag officieel gehesen. De bouw van de twee sporthallen en overdekt zwembad ligt nog altijd op schema voor de ingebruikname in de komende kerstvakantie.

Salland