Volledig scherm
© Thinkstock

NK voor bestuurders in Raalter crossloop

RAALTE - Outdoorbedrijf Omni Mobilae tussen Raalte en Heino vormt op zondag 12 februari het decor voor het NK Cross voor bestuurders. Die cross maakt onderdeel uit van de 5e Echte Bakker Jorink Crossloop van het Sallands Crosscircuit.

Meer dan 2500 bestuurders van Nederlandse gemeenten, provincies, waterschappen en landelijke politici zijn uitgenodigd om mee te doen aan deze eerste editie van de NK Cross voor bestuurders. Ze kunnen kiezen uit 5 en 10 kilometer, waarbij het parcours 85 procent onverhard is. .

Het NK Cross voor bestuurders is een initiatief van twee enthousiaste hardlopers uit de gemeente Raalte: Overijssels gedeputeerde Eddy van Hijum en burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte.

  1. Raalter kunstenaar brengt boekje over Henkie Fluit

    Raalter kunstenaar brengt boekje over Henkie Fluit

    De Raalter kunstenaar Bram de Krosse heeft zaterdagmiddag op Pedro Pico Pop een bijzonder boekje opengedaan over ‘Henkie Fluit’, een bankhanger eerste klas die alleen maar goedkoop bier drinkt en chips vreet. Bram begon het verhaal twee jaar geleden in een speciaal hiervoor gekocht boekje met een introductie van 'Henkie' en twee tekeningen van het fictieve heerschap, met kwijnende haardos en groeiende bierbuik. Het vormde de start van een verhaalestafette, waarbij pen, penceel en potlood werden doorgegeven aan zestien andere kunstenaars. Zij borduurden voort op het verhaal en maakten er ook allemaal één of meer kunstwerkjes op A5-formaat bij. 

Salland