Volledig scherm
© Catherine Yeulet/Thinkstock

Pand aan Zwolseweg in Laag Zuthem krijgt nieuwe bestemming

LAAG ZUTHEM - Dienstverlening Braakman BV aan de Zwolseweg 76 in Laag Zuthem wil zo spoedig mogelijk een kinderdagverblijf starten.

Ook heeft het bedrijf toestemming van het college om de huidige werkzaamheden van het bedrijf op die locatie te verrichten. Het gaat om specifieke bedrijfswerkzaamheden voor het leveren en aanbrengen van systeemplafonds, verwarmingsinstallaties en aardwarmteleidingssystemen.

Aan de Zwolseweg 76-78 in Laag Zuthem was van oudsher een gemengd agrarisch bedrijf gevestigd. De agrarische activiteiten zijn inmiddels beëindigd.

Het bestemmingsplan is nu gewijzigd door het college van burgemeester en wethouders, aangepast aan de 'vervolgfunctie', een meer specifieke bedrijfsbestemming.

Tegen het ontwerpwijzigingsplan waren geen bezwaren ingediend. Het college is bevoegd om de functiewijzing op de locatie door te voeren.

  1. Raalter kunstenaar brengt boekje over Henkie Fluit

    Raalter kunstenaar brengt boekje over Henkie Fluit

    De Raalter kunstenaar Bram de Krosse heeft zaterdagmiddag op Pedro Pico Pop een bijzonder boekje opengedaan over ‘Henkie Fluit’, een bankhanger eerste klas die alleen maar goedkoop bier drinkt en chips vreet. Bram begon het verhaal twee jaar geleden in een speciaal hiervoor gekocht boekje met een introductie van 'Henkie' en twee tekeningen van het fictieve heerschap, met kwijnende haardos en groeiende bierbuik. Het vormde de start van een verhaalestafette, waarbij pen, penceel en potlood werden doorgegeven aan zestien andere kunstenaars. Zij borduurden voort op het verhaal en maakten er ook allemaal één of meer kunstwerkjes op A5-formaat bij. 

Salland