ANP
Volledig scherm
ANP

Raalte heeft meeste donorregistraties in Overijssel

RAALTE - In Raalte heeft 46,07 % van de inwoners zich geregistreerd in het donorregister, daarvan heeft 65,36% toestemming gegeven voor orgaandonatie.


In Gemeente Zwolle heeft 44.34% zich geregistreerd, 65.15% daarvan heeft toestemming gegeven voor een ja-registraties. De gemeentes Raalte en Zwolle hebben samen met de gemeente Borne het hoogste percentage registraties in Overijssel.

Donorweek
In het kader van de donorweek zijn er de komende dagen veel voorlichtingsactiviteiten door het hele land. Op het Carmel College Salland in Raalte vinden er onder andere gastlessen plaats door vrijwilligers, ambassadeurs en medische professionals.

Bekijk hier hoe het in jouw gemeente is gesteld met de donorregistratie.

  1. Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    De reconstructie van het Raalter kruispunt Bos is woensdagavond bijna als hamerstuk doorgeschoven naar de agenda van Provinciale Staten voor 12 april. Alle fracties zijn het in grote lijnen eens met het voorstel om 33 miljoen euro te investeren in het ongelijkvloers maken van 'knooppunt Raalte', waar de provinciale weg N348 de spoorlijn Zwolle-Almelo en rijksweg N35 kruist. De totale investering kost 50 miljoen, waarvan het Rijk na lang Overijssels lobbyen maximaal 12,5 miljoen euro meebetaalt en de gemeente Raalte 4,5 miljoen.

Salland