Volledig scherm
© Thinkstock

Rechter wijst schadeclaim zorghotel Heino af

HEINO - De leden van de Raad van Toezicht van de failliet gegane Stichting Solace Zorg (SSZ) hoeven geen schadevergoeding te betalen. Dat heeft de rechtbank Overijssel besloten. De voormalige advocaat van de failliete vennootschap had een schadeclaim bij de leden neergelegd.

Het zorghotel aan de Statenweg in Heino maakte enkele jaren geleden zware tijden door. Het bedrijf ECH Beheer, dat de particuliere zorg verleende, ging in juli 2013 ten onder. Het bankroet bracht SSZ aan het wankelen. Die stichting ging in februari 2014 failliet.

De voormalige advocaat van SSZ verwijt de leden van de Raad van Toezicht onder meer de overname van SSZ door de Residentiële en Ambulante Service en Zorg (RAZ) te hebben tegengehouden. De raadsman vindt dat sprake is van onbehoorlijk bestuur door de Raad van Toezicht.

  1. Buurtbarbecue voor zuinige Mariënheemse straten

    Buurtbarbecue voor zuinige Mariënheemse straten

    Twee straten zijn de winnaars van de energiewedstrijd in Mariënheem. De wedstrijd heeft vooral bewustwording over energiebesparing gebracht in het dorp. De winnende straten van de energiewedstrijd in Mariënheem, die tot eind vorig jaar plaatsvond, zijn de zuidkant van De Essenbree en de Keizerskamp.  Daarbij bespaarde De Essenbree het meest op stroom, zo'n 8 procent. De Keizerskamp was de winnaar als het om het besparen van gas gaat, ook zo'n 8 procent. Bewoners van beide straten worden getrakteerd op een buurtbarbecue in mei. Jos Neulen, van de commissie Duurzaam, vertelt dat 21 buurten in Mariënheem meededen.

Salland