Afzwemmen in het bassin van zwembad Tijenraan. Rohda Raalte heeft haar oog op het zwembad laten vallen.
Volledig scherm
Afzwemmen in het bassin van zwembad Tijenraan. Rohda Raalte heeft haar oog op het zwembad laten vallen. © Sportbedrijf Raalte

Rohda Raalte hoopt op clubgebouw in zwembad

RAALTE - Rohda Raalte heeft het oog laten vallen op het huidige zwembad Tijenraan. Het bassin biedt volgens de vereniging ruimte voor tien tot twaalf kleedkamers. Boven op de vloer kan het nieuwe clubhuis verrijzen.

Het is een ander scenario dat Rohda Raalte volgt, als vervanging voor zijn gedateerde clubgebouw. Eerder opperde de vereniging een volledig clubhuis te bouwen, tegen de tribune aan. Zodra Tijenraan zou zijn gesloopt, kon de bouw beginnen.

Maar de kosten voor een compleet nieuw clubgebouw met kleedkamers zijn fors. Geschat is dat daarvoor zo'n twee miljoen euro nodig is. Rohda Raalte beseft dat die optie zo goed als zeker financieel onhaalbaar is.

Met de koerswijziging kan de club de kosten drastisch beperken. "We willen het casco laten staan", zegt Han Reinders, die maandagavond tot voorzitter van Rohda Raalte is gekozen.

  1. Hoogste punt Raalter sportcomplex bereikt

    Hoogste punt Raalter sportcomplex bereikt

    De bouw van het nieuwe sportcomplex op het Raalter sportpark Tijenraan vordert gestaag. De staalconstructie van Nieuw-Tijenraan heeft inmiddels het hoogste punt bereikt, dus de bouwvakkers van de firma Vaessen hebben al fier een vlag laten wapperen. Maandagmiddag wordt het hoogste punt gevierd met genodigden en wordt de vlag officieel gehesen. De bouw van de twee sporthallen en overdekt zwembad ligt nog altijd op schema voor de ingebruikname in de komende kerstvakantie.

Salland