Volledig scherm
© Thinkstock

Verpleegkundestudentes MBO Landstede op stage in India

RAALTE - Drie studentes van de opleiding Verpleegkundige aan het MBO Landstede in Raalte wacht binnenkort een bijzonder avontuur. Volgende week zaterdag vertrekt de Raaltese Lotte Stam (18) samen met haar studiegenoten Babet Bloemendaal (18) en Juliët Paalman (19) voor een zorgstage naar de Indiase stad Mumbai. "Onze families moesten wel even slikken toen ze lucht kregen van onze plannen."

De studentes verpleegkundige strijken voor 3,5 week neer in een weeshuis met verstandelijk en lichamelijk gehandicapte jongeren. "Met 23 miljoen inwoners is Mumbai een van de grootste steden ter wereld", vertelt Stam. "We vinden het allemaal ontzettend spannend." Samen met drie studenten van andere Landstede-locaties gaat de groep zorgplannen uitwerken en hulp verlenen.

  1. Creativiteit hoog gewaardeerd bij Pedro Pico Pop in Raalte
    video

    Creativiteit hoog gewaardeerd bij Pedro Pico Pop in Raalte

    Een raar festival, Pedro Pico Pop in Raalte. In de juiste zin van het woord. Wie zaterdagavond nietsvermoedend het festivalterrein binnenstapt waant zich even in een compleet andere, rare, wereld. De relaxte sfeer valt als een warme deken over je heen. En dat werkt aanstekelijk. Je vergeet subiet even het jachtige bestaan van alledag. En zo te zien doet iedereen dat. Vrijheid, blijheid, hapje, drankje, en niemand die zich schaamt om zich te gedragen zoals ‘ie zich voelt.

Salland