Volledig scherm
© Benny Koerhuis

Video | Containerbrand bij tankstation in Raalte blijkt affakkelen lpg

RAALTE - Een melding van een containerbrand bij een tankstation in Raalte, blijkt toch niet zo ernstig als gedacht. Bij het tankstation was namelijk sprake van een affakkeling.

De melding van een containerbrand kwam omstreeks 9:20 binnen, maar al snel bleek het te gaan om een vat waarin lpg van het tankstation werd verband.

Overname
Het ‘Texaco-tankstation van Paul Hofstede aan N348 Raalte-zuid is overgenomen door Texaco zelf. Het moederbedrijf gaat er er een onbemand tankstation van maken. Het tankstation wordt nu gestript en de tanks worden geleegd. Het restant lpg wordt afgefakkeld.

  1. Buurtbarbecue voor zuinige Mariënheemse straten

    Buurtbarbecue voor zuinige Mariënheemse straten

    Twee straten zijn de winnaars van de energiewedstrijd in Mariënheem. De wedstrijd heeft vooral bewustwording over energiebesparing gebracht in het dorp. De winnende straten van de energiewedstrijd in Mariënheem, die tot eind vorig jaar plaatsvond, zijn de zuidkant van De Essenbree en de Keizerskamp.  Daarbij bespaarde De Essenbree het meest op stroom, zo'n 8 procent. De Keizerskamp was de winnaar als het om het besparen van gas gaat, ook zo'n 8 procent. Bewoners van beide straten worden getrakteerd op een buurtbarbecue in mei. Jos Neulen, van de commissie Duurzaam, vertelt dat 21 buurten in Mariënheem meededen.

Salland