Volledig scherm
© Ronald Hissink

Vrachtwagen met varkens gekanteld bij Heeten

HEETEN - Een vrachtwagen vol met varkens is dinsdagmiddag gekanteld en in de sloot terecht gekomen op de Spanjaardsdijk bij Heeten.

De varkens zijn door de brandweer uit de vrachtwagen gehaald. Volgens onze verslaggever ter plaatse hebben ongeveer 25 varkens het ongeluk niet overleefd. De rest van de 180 varkens die in de vrachtwagen zat is overgeladen op een andere vrachtwagen.

De vrachtwagenchauffeur is gecontroleerd door het ambulancepersoneel. Hij raakte niet gewond, maar is wel erg geschrokken door het ongeval. Maar volgens een omstander zat hij al weer snel 'een sjekkie te pieren'.

Door het ongeval is een groot deel van de Spanjaardsdijk afgezet. Er is een omleiding ingesteld voor het verkeer.

De vermoedelijke oorzaak van het ongeluk is een uitwijkmanoeuvre van de vrachtwagenchauffeur. Daardoor raakte de vrachtwagen met de rechterwielen in de zachte berm, waar het voertuig wegzakte tot in de sloot.

De schade aan de vrachtwagen is groot. Op dit moment wordt het voertuig geborgen. De verwachting is dat de bergingswerkzaamheden tot middernacht zullen duren. Tot die tijd zal de Spanjaardsdijk afgesloten blijven voor het verkeer.

Volledig scherm
© News United/ Leo van 't Hul
  1. Creativiteit hoog gewaardeerd bij Pedro Pico Pop in Raalte
    video

    Creativiteit hoog gewaardeerd bij Pedro Pico Pop in Raalte

    Een raar festival, Pedro Pico Pop in Raalte. In de juiste zin van het woord. Wie zaterdagavond nietsvermoedend het festivalterrein binnenstapt waant zich even in een compleet andere, rare, wereld. De relaxte sfeer valt als een warme deken over je heen. En dat werkt aanstekelijk. Je vergeet subiet even het jachtige bestaan van alledag. En zo te zien doet iedereen dat. Vrijheid, blijheid, hapje, drankje, en niemand die zich schaamt om zich te gedragen zoals ‘ie zich voelt.

Salland