Volledig scherm
Een Xenos winkel. Foto: ANP

Xenos op nieuwe locatie in centrum Raalte

RAALTE Xenos in Raalte opent woensdag de deuren van het nieuwe onderkomen in de Grotestraat in Raalte.

De winkel was voorheen gevestigd aan De Waag, maar is verkast naar het voormalige pand van Big Bazar. Big Bazar is na bijna drie jaar uit het Raalter cenrtum verdwenen.

Dat Xenos uitgerekend het pand van Big Bazar betrekt is geen toeval. Beide bedrijven behoren tot hetzelfde moederbedrijf, De Blokker Holding, net als Bart Smit, Leenbakker, Intertoys en Blokker.

  1. Raalter kunstenaar brengt boekje over Henkie Fluit

    Raalter kunstenaar brengt boekje over Henkie Fluit

    De Raalter kunstenaar Bram de Krosse heeft zaterdagmiddag op Pedro Pico Pop een bijzonder boekje opengedaan over ‘Henkie Fluit’, een bankhanger eerste klas die alleen maar goedkoop bier drinkt en chips vreet. Bram begon het verhaal twee jaar geleden in een speciaal hiervoor gekocht boekje met een introductie van 'Henkie' en twee tekeningen van het fictieve heerschap, met kwijnende haardos en groeiende bierbuik. Het vormde de start van een verhaalestafette, waarbij pen, penceel en potlood werden doorgegeven aan zestien andere kunstenaars. Zij borduurden voort op het verhaal en maakten er ook allemaal één of meer kunstwerkjes op A5-formaat bij. 

Salland