Volledig scherm
© Thinkstock

Zwollenaar rijdt op A28 onder invloed van drugs

RAALTE - Bij een politiecontrole bij Raalte heeft de politie woensdagavond een Zwollenaar aangehouden die onder invloed van drugs aan het rijden was. In de auto rook het naar een "sterke wietlucht". De Zwollenaar probeerde aan zijn aanhouding te ontkomen maar deze ontsnappingspoging mislukte.

De rijstijl van de Zwollenaar was voor de politie de reden om hem staande te houden en het voertuig te controleren. In de auto rook het volgens de politie sterk naar wiet. Er lagen ook spullen in de auto die met softdrugsgebruik gelinkt kunnen worden.
De automobilist had bloeddoorlopen ogen en wijde pupillen. Genoeg reden voor de politie om hem aan te houden voor "rijden onder invloed". De man was het hier niet mee eens en reed weg. De politie pakte hem op na een korte achtervolging. Na verhoor op het bureau is hij later met een proces-verbaal op zak in vrijgesproken.

  1. Raalter kunstenaar brengt boekje over Henkie Fluit

    Raalter kunstenaar brengt boekje over Henkie Fluit

    De Raalter kunstenaar Bram de Krosse heeft zaterdagmiddag op Pedro Pico Pop een bijzonder boekje opengedaan over ‘Henkie Fluit’, een bankhanger eerste klas die alleen maar goedkoop bier drinkt en chips vreet. Bram begon het verhaal twee jaar geleden in een speciaal hiervoor gekocht boekje met een introductie van 'Henkie' en twee tekeningen van het fictieve heerschap, met kwijnende haardos en groeiende bierbuik. Het vormde de start van een verhaalestafette, waarbij pen, penceel en potlood werden doorgegeven aan zestien andere kunstenaars. Zij borduurden voort op het verhaal en maakten er ook allemaal één of meer kunstwerkjes op A5-formaat bij. 

Salland