article
1.6645811
HOENDERLOO - De afsluiting van de Deelenseweg in Hoenderloo (N804) voor autoverkeer gaat bijna zeker niet door. Inwoners van het dorp lieten maandagavond massaal protest horen.
Deelenseweg in Hoenderloo blijft toch open
HOENDERLOO - De afsluiting van de Deelenseweg in Hoenderloo (N804) voor autoverkeer gaat bijna zeker niet door. Inwoners van het dorp lieten maandagavond massaal protest horen.
http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/deelenseweg-in-hoenderloo-blijft-toch-open-1.6645811
2016-11-15T07:48:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.5500764.1465931808!image/image-5500764.jpg
Hoenderloo,Verkeer en vervoer,top
Apeldoorn
Home / Regio / Apeldoorn / Deelenseweg in Hoenderloo blijft toch open

Deelenseweg in Hoenderloo blijft toch open

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HOENDERLOO - De afsluiting van de Deelenseweg in Hoenderloo (N804) voor autoverkeer gaat bijna zeker niet door. Inwoners van het dorp lieten maandagavond massaal protest horen.

  Zo'n driehonderd mensen kwamen maandagavond naar het Dorpshuus in Hoenderloo om hun mening te laten horen over de plannen van de provincie Gelderland. Het standpunt was unaniem: Geen afsluiting van de Deelenseweg voor autoverkeer.

  Dringen
  Projectmanager Ben van Ginkel van de provincie Gelderland krijgt het Spaans benauwd in het Dorpshuus, want het toegestroomde volk drukt hem bijna plat. Geen mens kan horen wat hij wil zeggen. Het is nog vóór 19.00 uur, het tijdstip dat de bijeenkomst officieel begint. Buiten staan minstens honderd mensen te dringen, maar ze kunnen niet binnen.

  Totdat de deuren naar de naastgelegen sporthal worden geopend. De menigte verplaatst zich en Van Ginkel kan zijn verhaal doen. "Dit is een informatieavond waar wij het draagvlak willen peilen," begint hij. Gefluit en gejoel weerklinkt.

  Krankzinnig
  "Er waren knelpunten op de Deelenseweg," vervolgt hij. "Daar wordt te hard gereden. Voor fietsers is het gevaarlijk. Het idee kwam van de politie, twee mensen van de regio Gelderland-Midden en de regio Noord- en Oost-Gelderland stelden voor om de Deelenseweg af te sluiten voor autoverkeer." Er wordt gescandeerd in de zaal: "Krankzinnig, stuitend."

  Draagvlak
  "Ik heb gezien dat er totaal geen draagvlak is voor dit plan," merkt Van Ginkel op. "Politici van de provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn moeten uiteindelijk een besluit nemen, en ik ga ervan uit dat ze naar deze geluiden luisteren. Tot 2 december kan u via de website van de provincie uw mening doorgeven, doe dat vooral."