article
1.6655369
HOENDERLOO - Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft donderdagavond de Goed Voor Elkaar-Prijs van het Kenniscentrum Groen & Handicap in ontvangst mogen nemen.
Park De Hoge Veluwe in de prijzen
HOENDERLOO - Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft donderdagavond de Goed Voor Elkaar-Prijs van het Kenniscentrum Groen & Handicap in ontvangst mogen nemen.
http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/park-de-hoge-veluwe-in-de-prijzen-1.6655369
2016-11-17T21:03:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6632087.1478797783!image/image-6632087.jpg
Hoenderloo,Sociaal en maatschappij,Goed voor elkaar prijs,Hoge Veluwe,top
Apeldoorn
Home / Regio / Apeldoorn / Park De Hoge Veluwe in de prijzen

Park De Hoge Veluwe in de prijzen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Hoge Veluwe
   Titel
   Hoge Veluwe
   Beschrijving
   Dieren en het landschap in Nationale Park De Hoge Veluwe
  HOENDERLOO - Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft donderdagavond de Goed Voor Elkaar-Prijs van het Kenniscentrum Groen & Handicap in ontvangst mogen nemen.

  Het Park ontving deze prijs, omdat een drietal wandelroutes in het Park goed toegankelijk zijn voor mensen met een fysieke beperking.

  Interessant
  Het gaat om de routes 'het Belevingspad, 'het Landschappenpad' en 'het Berlagepad'. Deze routes zijn op hun eigen manier toegankelijk en interessant gemaakt voor mensen met een fysieke beperking. Het Belevingspad is bijvoorbeeld ontwikkeld in samenwerking met het Revalidatiefonds en Fonds Verstandelijk Gehandicapten. Op deze route worden wandelaars uitgenodigd te voelen, ruiken, zien en horen.

  Cultuurhistorisch
  Het Landschappenpad is speciaal voor het 75-jarig jubileum van Het Nationale Park De Hoge Veluwe aangelegd. Deze cultuurhistorische wandeling voert langs diverse hoogtepunten van het Park, zoals het Kröller-Müller Museum, de Franse Berg en de weidse vlakte van het Pampelse Zand. Onderweg zijn er twee picknickplekken die ook geschikt zijn voor mensen in een rolstoel. Het Berlagepad loopt rondom de vijver bij Jachthuis Sint Hubertus en is ook zeer geschikt voor rolstoelen.

  Kees Kuijken, voorzitter van het Kenniscentrum Groen & Handicap, overhandigde de prijs aan de directeur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, de heer Van Voorst tot Voorst.

  Natuur en recreatie
  Het Kenniscentrum Groen & Handicap reikt deze prijs ieder jaar uit aan een organisatie binnen het domein natuur en recreatie. De winnende organisatie blinkt uit in bereikbaarheid, toegankelijkheid en het gebruik van voorzieningen in haar natuur-en recreatiegebied, ook voor mensen met een fysieke beperking.