article
1.6556800
APELDOORN - Het tijdelijke kunstwerk in park Zuidbroek in Apeldoorn is in recordtijd vernield.
Tijdelijk kunstwerk in Apeldoorn in recordtijd vernield
APELDOORN - Het tijdelijke kunstwerk in park Zuidbroek in Apeldoorn is in recordtijd vernield.
http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/tijdelijk-kunstwerk-in-apeldoorn-in-recordtijd-vernield-1.6556800
2016-10-21T11:25:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6556802.1477049263!image/image-6556802.JPG
Apeldoorn,Cultuur, kunst en recreatie,Vernieling,Idee,Park,Pinpoint,Kunstwerk,Vandalisme,Object,Zuidbroek,Plan,hermes
Apeldoorn
Home / Regio / Apeldoorn / Tijdelijk kunstwerk in Apeldoorn in recordtijd vernield

Tijdelijk kunstwerk in Apeldoorn in recordtijd vernield

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het tijdelijke object in het park dat nu dus al is vernield. Foto stichting Vrienden van Zuidbroek
  APELDOORN - Het tijdelijke kunstwerk in park Zuidbroek in Apeldoorn is in recordtijd vernield.
  Drie staalkabels waaraan de pinpoint was opgehangen zijn doorgesneden

  Dit object in het park is een initiatief van stichting Vrienden van park Zuidbroek. "Met het als pinpoint bedoelde object markeert de stichting de start van een traject om een multifunctioneel kunstwerk te realiseren", aldus de stichting. "Een bouwwerk of constructie waarin of van waaruit verschillende activiteiten ontplooid kunnen worden, maar tegelijkertijd een symbool voor de verbondenheid van de wijkbewoners met het park."

  Pinpoint
  Dat is de droom van de stichting, maar een concreet ontwerp is er nog niet. Daarom plaatste de stichting de pinpoint. Dat moest een oproep zijn aan Apeldoorners om ideeën voor het definitieve object in te dienen. Maar dat tijdelijke object is dus nu al vernield, terwijl het er pas net staat.

  Staalkabels
  "Tussen het plaatsen donderdagavond en vrijdagmorgen (vanmorgen, red.) zijn de drie staalkabels waaraan de pinpoint was opgehangen, doorgesneden. Na het kunstwerk opgemerkt te hebben, moeten de daders bewust een ladder en een stevige knipschaar hebben opgehaald om hun daad te kunnen uitvoeren", zegt de stichting. "Ons bestuur is zeer verrast, maar vooral teleurgesteld door deze laffe actie. Onze inspanning om een multifunctioneel kunstwerk in park Zuidbroek te realiseren, gaat gewoon door."

  De stichting zelf denkt eraan dat het uiteindelijke object ruimte biedt voor ontmoeting, podiumkunsten, natuureducatie en sport en spel. Zo'n 40 partijen hebben een uitnodiging ontvangen om met een uitgewerkt voorstel te komen. Daarnaast staat het iedereen vrij om tot uiterlijk 31 december een voorstel in te dienen. Samen met een adviesgroep zal het bestuur van de stichting een keuze maken. Onder meer via fundraising wordt geprobeerd het uiteindelijke object te realiseren.