article
1.6220820
RUURLO - Waterschap Rijn en IJssel staat voor een raadsel: de rioolwaterzuivering in Ruurlo werkt nog steeds niet naar behoren.
Rioolzuivering in Ruurlo is nog steeds van slag
RUURLO - Waterschap Rijn en IJssel staat voor een raadsel: de rioolwaterzuivering in Ruurlo werkt nog steeds niet naar behoren.
http://www.destentor.nl/regio/berkelland/ruurlo/rioolzuivering-in-ruurlo-is-nog-steeds-van-slag-1.6220820
2016-07-26T08:37:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4382788.1479905404!image/image-4382788.jpg
Ruurlo,Milieu en grondstoffen,water,slib,Zuivering,riool,top
Ruurlo
Home / Regio / Berkelland / Ruurlo / Rioolzuivering in Ruurlo is nog steeds van slag

Rioolzuivering in Ruurlo is nog steeds van slag

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Riolering
   Titel
   Riolering
   Fotograaf
  RUURLO - Waterschap Rijn en IJssel staat voor een raadsel: de rioolwaterzuivering in Ruurlo werkt nog steeds niet naar behoren.

  De rioolwaterzuivering in Ruurlo werkt al maandenlang niet naar behoren. Een onbekende stof komt via het rioolstelsel de zuivering binnen en belemmert het zuiveringsproces. Om uit te vinden waar deze stof vandaan komt, hebben de gemeente Berkelland en het waterschap besloten tot ongeveer september verschillende delen van de rioolwateraanvoerleidingen naar de zuivering af te koppelen.

  Door aanpassingen draait de zuiveringsinstallatie in Ruurlo nu op een ‘acceptabel niveau’, aldus het waterschap. Met maatregelen zorgt het waterschap ervoor dat er niet teveel stikstof in de Baakse Beek terechtkomt, zodat planten en dieren er geen hinder van ondervinden.

  Nieuw slib
  De installatie in Ruurlo vertoont al kuren vanaf april. Begin mei is de zuiveringsinstallatie al een keer helemaal stilgelegd om de installatie met nieuw slib te herstarten. Dat slib zorgt voor het zuiveren van het afvalwater.

  Tal van deskundigen van ingenieursbureaus en experts binnen de wereld van de waterschappen hebben zich de afgelopen maanden gebogen over de kwestie. Om de problemen te kunnen oplossen heeft het waterschap ook bedrijven en particulieren opgeroepen extra alert te zijn bij het lozen van afval in het riool. Waterschap Rijn en IJssel is al meer dan 100.000 euro kwijt aan onkosten voor het probleem.