article
1.6344559
TOLDIJK - Op de markt de TV-Boer is Troef was zondagmiddag van alles te krijgen, maar de meeste bezoekers kwamen toch vooral naar Toldijk om de bekende boeren van het televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw te zien.
Oud-deelnemers Boer Zoekt Vrouw bijeen op gezellige markt in Toldijk
TOLDIJK - Op de markt de TV-Boer is Troef was zondagmiddag van alles te krijgen, maar de meeste bezoekers kwamen toch vooral naar Toldijk om de bekende boeren van het televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw te zien.
http://www.destentor.nl/regio/bronckhorst/oud-deelnemers-boer-zoekt-vrouw-bijeen-op-gezellige-markt-in-toldijk-1.6344559
2016-09-05T12:47:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6344783.1473081379!image/image-6344783.JPG
Bronckhorst,Cultuur, kunst en recreatie,Huishouding en verzorging,Boer Geert,TV-boer is troef,top
Bronckhorst
Home / Regio / Bronckhorst / Oud-deelnemers Boer Zoekt Vrouw bijeen op gezellige markt in Toldijk

Oud-deelnemers Boer Zoekt Vrouw bijeen op gezellige markt in Toldijk

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Boer Geert (midden) kwam naar Toldijk om aardbeien te verkopen. Bezoekers kwamen naar de markt om Geert te zien.
   Fotograaf
  TOLDIJK - Op de markt de TV-Boer is Troef was zondagmiddag van alles te krijgen, maar de meeste bezoekers kwamen toch vooral naar Toldijk om de bekende boeren van het televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw te zien.
  We zijn zelfs al benaderd door meer boeren die bij een eventuele volgende editie ook mee willen doen

  Of hij op de foto wil? Natuurlijk wil boer Geert dat. Vier vrouwen van middelbare leeftijd verzamelen zich rondom de groente- en fruitkweker uit het Groningse Mussel. Die slaat enthousiast zijn armen over de schouders van de vrouwen. Hun mannen staan klaar om foto’s te maken. „Ha, de paparazzi!”, roept Geert met een enorme grijns op zijn gezicht.

  Broodjes lamsburger
  Naast boer Geert en zijn vriendin Geertje zijn deze zondag heel wat oud-deelnemers van Boer Zoekt Vrouw naar vleesboerderij Garritsen in Toldijk gekomen. Ze zijn er op uitnodiging van de Steenderense akkerbouwer Jos Sloot, beter bekend als boer Jos en zijn Dycke. Elke boer heeft zijn eigen producten meegenomen waardoor er een bijzondere markt ontstaat. Droog onder het dak van de schuur van de vleesboerderij zijn er onder andere de broodjes lamsburger van de Texelse boer Jan, de saucijzenbroodjes van de speciaal uit Denemarken overgekomen Johan en uiteraard de gladiolen van Jos.

  Uitverkocht
  Middenin de schuur staat boer Geert met zijn aardbeienkraam. „Ze zijn bijna uitverkocht”, laat hij aan het eind van de middag weten. „Hier staat een tevreden man.” Ook achter de kraam met gladiolen staat een tevreden boer. „Het loopt lekker”, meldt Jos Sloot, de initiatiefnemer voor de markt die tijdens deze eerste editie ongeveer 700 bezoekers trekt. „Er hangt echt een leuke sfeer”, vindt Jos. „De boeren zijn trots op hun producten en vinden het leuk om die hier te verkopen. We zijn zelfs al benaderd door meer boeren die bij een eventuele volgende editie ook mee willen doen.”

  Bezoekers
  Ook de bezoekers zijn goed te spreken over het nieuwe evenement. Al lijken de producten voor veel van hen vooral bijzaak. Op de markt blijken de boeren precies zoals op televisie.  „Die Geert is een sprankelend mannetje”, vindt de uit Dodewaard afkomstige Henk van Donselaar. „Maar Willem vind ik ook geweldig. En ik sprak net met Theo. Die zei alleen maar ‘ja’ en knikte instemmend. Net als op tv.”