article
1.6382605
EERBEEK/DEVENTER - Na het duel Twenthe Goor-Turkse Kracht Deventer in de derde klasse B werden zijn kleren in afvalbakken gegooid en werd zijn bril vernield. Scheidsrechter René Beijen is het zat en doet aangifte van vernieling en diefstal..
Voetbalscheids René Beijen pikt het niet meer
EERBEEK/DEVENTER - Na het duel Twenthe Goor-Turkse Kracht Deventer in de derde klasse B werden zijn kleren in afvalbakken gegooid en werd zijn bril vernield. Scheidsrechter René Beijen is het zat en doet aangifte van vernieling en diefstal..
http://www.destentor.nl/regio/brummen/voetbalscheids-ren%C3%A9-beijen-pikt-het-niet-meer-1.6382605
2016-09-13T05:37:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6382607.1473744278!image/image-6382607.jpg
Deventer,Eerbeek,Sociaal en maatschappij,scheidsrechter,top,hermes
Brummen
Home / Regio / Brummen / Voetbalscheids René Beijen pikt het niet meer

Voetbalscheids René Beijen pikt het niet meer

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   René Beijen. foto Lenneke Lingmont
  EERBEEK/DEVENTER - Na het duel Twenthe Goor-Turkse Kracht Deventer in de derde klasse B werden zijn kleren in afvalbakken gegooid en werd zijn bril vernield. Scheidsrechter René Beijen is het zat en doet aangifte van vernieling en diefstal..

  'Hé klootzak! Als je dat op kantoor niet zegt tegen je collega, waarom dan wel op het voetbalveld?' Voetbal moet van binnenuit veranderen. ,,Het zijn er nooit elf", zegt de Eerbeekse scheidsrechter René Beijen. ,,Meestal maar een paar die kennelijk gefrustreerd het voetbalveld opstappen", weet Jascha Jongeneel (29) uit Deventer. Maar ze bederven de pret voor anderen. En wie zegt er wat van? Niemand. "Voetbal moet van binnenuit veranderen", roepen Beijen en Jongeneel eensgezind.

  Schade
  Beijen zit sinds zondag met een paar honderd euro schade. Na het duel Twenthe Goor-Turkse Kracht Deventer bleken tenues, bril en andere persoonlijke bezittingen vernield of verdwenen.
  En Jongeneel stapte met zijn team Schalkhaar 11 diezelfde middag van het veld toen de tegenstander onbestraft loeizware overtredingen bleef maken. Jongeneel: ,,Je hebt in elk team altijd wel een paar mannen die vol frustratie op het veld staan. Dat moet er kennelijk uit. Het komt bij onze club vast ook wel voor. Waar het ons om ging: we wilden de volgende dag graag heelhuids naar het werk kunnen." En daarom maakte de teamleider zijn 'statement', zegt hij. 

  Aangifte
  Ook arbiter Beijen maakt een statement. Morgen doet hij bij de politie aangifte van vernieling en diefstal. Kleding en tenues van hem werden zondagmiddag bij VV Twenthe in Goor in een prullenbak geduwd. Kletsnat, onder de shampoo. Spullen vernield. Het was een verhit duel. Begin oktober is de week van de scheidsrechter. ,,Die gaat over sportiviteit en respect. Daarom ga ik aangifte doen."

  Sanctie
  Beijen kan zich helemaal vinden in de mening van Jongeneel, dat voetballers elkaar moeten aanspreken op grensoverschrijdend gedrag. ,,Dat is een morele plicht." Maar ook de arbiter moet zijn rug recht houden. ,,Als je een kaart geeft, dan moet je 'm ook opschrijven", dan komt het bij de KNVB terecht en kan er sanctie volgen. ,,Het geldt ook voor supporters langs de kant: spreek elkaar aan. De mentaliteitsverandering moet van binnenuit komen." Het kan, weet hij. Want het is zelden een grote groep die over de grenzen van fatsoen heen gaat. ,,Het zijn er nooit elf in een team, altijd een of twee."

   

  Mentaliteit

  Agressie langs de voetbalvelden kan verminderen als de een de ander daar op aanspreekt

  Toon resultaten