article
1.6346502
NIEUWLEUSEN De komst van een grote campus in het Middengebied in Nieuwleusen is vanavond een stuk dichterbij.
Campus in Nieuwleusen stap dichterbij
NIEUWLEUSEN De komst van een grote campus in het Middengebied in Nieuwleusen is vanavond een stuk dichterbij.
http://www.destentor.nl/regio/dalfsen/campus-in-nieuwleusen-stap-dichterbij-1.6346502
2016-09-05T19:18:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4311398.1397224153!image/image-4311398.jpg
Nieuwleusen,Dalfsen,Sportvereniging ST,Sport,Onderwijs en wetenschap,Sociaal en maatschappij,Politiek Lokaal ST,Politiek en bestuur,Politiek Dalfsen,WOC Campus,top,hermes
Dalfsen
Home / Regio / Dalfsen / Campus in Nieuwleusen stap dichterbij

Campus in Nieuwleusen stap dichterbij

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  NIEUWLEUSEN De komst van een grote campus in het Middengebied in Nieuwleusen is vanavond een stuk dichterbij.

  De politiek is positief over een nieuw bestemmingsplan, waarmee wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen verder kan met de ontwikkeling van een educatief en sportief hart in het dorp.

  Verkeersdruk
  Daarbij neemt hij de verkeersafwikkeling rond een dergelijk onderwijsbolwerk - gesproken wordt over 3.600 voertuigen per dag - naar eigen zeggen uitermate serieus. "Op de Prinses Beatrixlaan is dertig kilometer per uur toegestaan, maar er wordt aantoonbaar te hard gereden", deelde hij de zorgen van de gemeenteraad. "Zeventig is daarbij geen uitzondering. We willen straks met omwonenden meerdere avonden beleggen om de toekomstige verkeerssituatie te bespreken. Met VVN, met politie, met gemeente en met buurt. We hopen dat omwonenden dan zelf hun ideale straat kunnen inrichten. Het klinkt wat idealistisch, maar ik kan er wel inkomen. Ook kunnen we dan 'de muur' bespreken." Met dat laatste doelde Van Leeuwen op buurtbewoners die door de campus in Nieuwleusen vrezen hun uitzicht en privacy te verliezen, aangezien de campus wellicht een hoogte van dertien meter krijgt. "Maar die mensen gaan we er absoluut bij betrekken."

  Investering 8 miljoen
  Overigens is het vaststellen van het bestemmingsplan een stap in de goede richting, maar nog geen definitief 'ja' tegen de investering van niet minder dan 8 miljoen euro. Dat besluit valt begin volgend jaar, legde Van Leeuwen uit. "We zwemmen hiermee niet zomaar een fuik in. In januari beslist de raad of een campus levensvatbaar is. Maar dan lopen we niet meer vast op het bestemmingsplan."

  De campus moet duurzaam worden, met zo laag mogelijke energielasten. Van Leeuwen komt erop terug bij de raad, hoewel hij gelijk aangaf geen wonderen te kunnen verrichten. "Een sporthal energieneutraal maken? Dat is haast onmogelijk."