article
1.6223840
LEMELERVELD - Het laatste deel van de opknapbeurt van het Kroonplein en de omgeving wordt na de zomer uitgevoerd. Dat meldt de gemeente Dalfsen.
Kroonplein Lemelerveld na de zomer afgerond
LEMELERVELD - Het laatste deel van de opknapbeurt van het Kroonplein en de omgeving wordt na de zomer uitgevoerd. Dat meldt de gemeente Dalfsen.
http://www.destentor.nl/regio/dalfsen/kroonplein-lemelerveld-na-de-zomer-afgerond-1.6223840
2016-07-27T11:20:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.5514171.1449413580!httpImage/image-5514171.
Lemele,Verkeer en vervoer,Kroonplein,kanaal,top,hermes
Dalfsen
Home / Regio / Dalfsen / Kroonplein Lemelerveld na de zomer afgerond

Kroonplein Lemelerveld na de zomer afgerond

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het Kroonplein in Lemelerveld
   Fotograaf
  LEMELERVELD - Het laatste deel van de opknapbeurt van het Kroonplein en de omgeving wordt na de zomer uitgevoerd. Dat meldt de gemeente Dalfsen.

  Eerder al is het plein heringericht en is de bestaande brug over het kanaal zodanig verbreed, dat een overkluizing is ontstaan. Een plein boven het water van het kanaal.

  Sukerbietenbrug
  De tweede fase van het werk gaat na de zomer starten. De omgeving van de Brugstraat wordt aangepast en de kade van het kanaal wordt doorgetrokken tot aan de Sukerbietenbrug (het viaduct van de N348). Volgens planning is de kademuur halverwege december 2016 gereed. De werkzaamheden aan het Kroonplein, als onderdeel van het centrumplan, zijn begin februari 2016 reeds afgerond. Aannemer Pekkeriet heeft het verblijfsgebied inclusief verlenging van de bestaande overkluizing over het kanaal en de renovatie van de fundering van de brug uitgevoerd.

  Vervanging
  De uitvoering van de laatste fase van de herinrichting is enkele maanden opgeschoven. Dit heeft te maken met de afwikkeling van schade aan enkele objecten aan de Brugstraat en Kanaaldijk Noord als gevolg van de vervanging van de Sukerbietenbrug, een klus die de provincie Overijssel heeft laten uitvoeren. De afwikkeling van de schade betrof schade aan woningen in verband met heien.