article
1.6373551
NIEUWLEUSEN - In de nacht van zaterdag op zondag woedde er een grote uitslaande brand aan de Ds. Smitslaan in Nieuwleusen.
Woonboerderij Nieuwleusen afgebrand en onbewoonbaar
NIEUWLEUSEN - In de nacht van zaterdag op zondag woedde er een grote uitslaande brand aan de Ds. Smitslaan in Nieuwleusen.
http://www.destentor.nl/regio/dalfsen/nieuwleusen/woonboerderij-nieuwleusen-afgebrand-en-onbewoonbaar-1.6373551
2016-09-11T06:29:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6373590.1473578136!image/image-6373590.JPG
Hardenberg,Nieuwleusen,Dalfsen,Recht, misdaad en 112,nieuwleusen,woonboerderij,brand,112,dalfsen,woningbrand,top
Nieuwleusen
Home / Regio / Dalfsen / Nieuwleusen / Woonboerderij Nieuwleusen afgebrand en onbewoonbaar

Woonboerderij Nieuwleusen afgebrand en onbewoonbaar

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  NIEUWLEUSEN - In de nacht van zaterdag op zondag woedde er een grote uitslaande brand aan de Ds. Smitslaan in Nieuwleusen. 

  De rietgedekte woning stond in korte tijd in lichterlaaie. Er moesten meerdere brandweerkorpsen aan te pas komen om de brand onder controle te krijgen. Korps Nieuwleusen, Zwolle, Balkbrug en Dalfsen werden ingezet. Om 7.30 uur werden de laatste hulpdiensten ingerukt. De woning werd uiteindelijk door de brandweer als onbewoonbaar verklaard.

  De brandweer heeft een knap staaltje ‘gecontroleerd uitbranden’ laten zien door de directe omgeving goed nat te houden en uitbreiding van het vuur te voorkomen. Zelfs heggen en bomen op enkele meters afstand van de felle brand ogen zondagmiddag nog fris groen en ongeschonden, evenals de rietgedekte woning van de buren.
   
  De brand brak even na middernacht uit. De bewoners wisten zich vrij snel in veiligheid te brengen, maar de brandweer, afkomstig van meerdere korpsen uit de omgeving, kon de woning zelf niet meer redden.
   
  Over de oorzaak van de brand is nog geen informatie vrij gegeven, noch over de hoogte van de schade, die in ieder geval aanzienlijk moet zijn. Het perceel is afgesloten tot er nader onderzoek is gedaan en er geen gevaar voor instorting meer is.