article
1.6155487
DEN HAAG/DALFSEN - Bewoners van de Westerveldweg in Dalfsen stapten donderdag naar de Raad van State in Den Haag om te protesteren tegen de bouw van twee legkippenstallen in hun straat.
Onrust in Dalfsen over bouw nieuwe legkippenstallen
DEN HAAG/DALFSEN - Bewoners van de Westerveldweg in Dalfsen stapten donderdag naar de Raad van State in Den Haag om te protesteren tegen de bouw van twee legkippenstallen in hun straat.
http://www.destentor.nl/regio/dalfsen/onrust-in-dalfsen-over-bouw-nieuwe-legkippenstallen-1.6155487
2016-06-30T16:12:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4285743.1404544523!image/image-4285743.jpg
Dalfsen,Milieu en grondstoffen,Economie,Bouw en wonen,legkippenstallen,top,hermes
Dalfsen
Home / Regio / Dalfsen / Onrust in Dalfsen over bouw nieuwe legkippenstallen

Onrust in Dalfsen over bouw nieuwe legkippenstallen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  DEN HAAG/DALFSEN - Bewoners van de Westerveldweg in Dalfsen stapten donderdag naar de Raad van State in Den Haag om te protesteren tegen de bouw van twee legkippenstallen in hun straat.

  Ze brachten tweehonderd handtekeningen mee van buurtgenoten die hun protest ondersteunen.

  De uitspraak van de Raad van State kan grote gevolgen voor uitbreiding van de intensieve veehouderij in Overijssel. De omwonenden is het vooral te doen om stankoverlast en infectiegevaar van de 175.000 leghennen die er mogen komen.

  De gemeente Dalfsen heeft maatschap Huisman toestemming gegeven voor de bouw van twee stallen op een akker waar nu mais staat.

  Op zijn huidige bedrijf aan de Veldhoeveweg heeft Huisman geen plaats voor uitbreiding. Zijn bedrijf op die locatie blijft echter wel gehandhaafd. Ondanks dat, mag Huisman toch gebruik maken van de hervestigingsregeling, zeggen provincie en gemeente. Die regeling is bedoeld om milieuknelpunten op te lossen.

  Huisman kocht een oude kalvermesterij aan de Schoolweg. Dit bedrijf dat gesloopt wordt, mag van de provincie als wisselgeld gebruikt worden voor de nieuwe locatie aan de Westerveldweg waar nu nog geen bebouwing staat. De omwonenden willen dat Huisman een bestaand bedrijf zoekt voor zijn plannen.

  De gemeenteraadsfracties van CDA. D66 en PvdA dienden vorig jaar een motie in tegen het bestemmingsplan waarin de Dalfser gemeenteraad het project van Huisman heeft geregeld. De motie werd verworpen.

  De drie fracties vrezen dat deze vergunning een precedent schept en dat elders ook voormalige agrarische bouwlocaties kunnen worden opgekocht om de bouwvlakken over te hevelen naar nog onbebouwde locaties.

  Uitspraak van de Raad van State volgt.