article
1.4828358
DALFSEN - Vleermuizen in de cichoreifabriek zorgen wellicht voor vertraging in de verbouw van het voormalige koffiebedrijf tot theater.
Vleermuizen in voormalige cichoreifabriek Dalfsen
DALFSEN - Vleermuizen in de cichoreifabriek zorgen wellicht voor vertraging in de verbouw van het voormalige koffiebedrijf tot theater.
http://www.destentor.nl/regio/dalfsen/vleermuizen-in-voormalige-cichoreifabriek-dalfsen-1.4828358
2015-03-27T16:00:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4634475.1471853793!image/image-4634475.jpg
Dalfsen,Sociaal en maatschappij,Milieu en grondstoffen,cichoreifabriek,vleermuis,top,hermes
Dalfsen
Home / Regio / Dalfsen / Vleermuizen in voormalige cichoreifabriek Dalfsen

Vleermuizen in voormalige cichoreifabriek Dalfsen

Foto's
1
Reacties
Reageer
    DALFSEN - Vleermuizen in de cichoreifabriek zorgen wellicht voor vertraging in de verbouw van het voormalige koffiebedrijf tot theater.

    Of de vrolijke fladderaars er daadwerkelijk zitten is de vraag, maar alleen al de kans dat de dieren zich er hebben verschanst noopt de gemeente Dalfsen tot het zorgen voor vervangende behuizing. "Mitrigerende maatregelen", weet wethouder Ruud van Leeuwen de precieze term te noemen. "We zullen wat kastjes aan het gemeentehuis hangen. Daar maakt geen vleermuis gebruik van, maar toch. Datzelfde hebben we in Hoonhorst bij de Potstal gedaan." De gemeente is al gestart met de procedure om voor alternatieve huisvesting te zorgen, zodat de werkzaamheden in het Waterfront geen verdere vertraging oplopen. "Het traject is uitgezet. Overigens zitten er alleen vleermuizen in de cichoreifabriek en niet in De Witte Villa."

    De ombouw van de panden tot horecagelegenheden is samen met de bouw van een appartementencomplex een nieuwe stap in de ontwikkeling van het Waterfront. De Vechtoever en de daarbij horende kade en wandelpromenade is zo goed als gereed en wordt donderdag 9 april geopend. Dan start ook de bouw van de nieuwe appartementen. Daarvan zijn er elf verkocht, niet slecht volgens Van Leeuwen. Hij constateert dat de woningmarkt aantrekt en dat dit ook positief is voor de verkoop in het Waterfront. "Tegenover de Jumbo zit een makelaarskantoor, en als ik daar dan in de etalage kijk zie ik alleen maar 'verkocht, verkocht, verkocht' staan. Een goed teken."